Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون افت سهام آسیایی تا مرز رکورد ۸ ماهه، سهامداران از بوئینگ شکایت کردند، چراغ قرمز در بازار «تسه‌ها»، ثبات قیمت جهانی طلا در نزدیکی بالاترین رقم ۲ هفته گذشته، مقاومت طلای سیاه در برابر کاهش قیمت، مجموع ذخایر بانک مرکزی روسیه به رکورد ۴۸۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ میلیارد دلار رسید، قیمت تخم‌مرغ به ۵۸۰۰ تومان کاهش یافت و عرضه بیش از ۴۲۰ میلیون یورو در سامانه نیما را در بر دارد.

جهش ۸۶۹۶ واحدی نماگر بورس تهران پس از تعطیلات نوروزی

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه، با افزایش ۳۵۵۳ واحدی معادل ۱.۸۷ درصد به رقم ۱۹۳ هزار و ۹۷۸ واحد رسید. با این جهش، نماگر کل بورس در این هفته، در مجموع ۸۶۹۶ واحد تقویت شده است. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۱۰۲۴ واحدی به رقم ۵۵ هزار و ۹۴۰ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد ۹۹۶ واحدی، عدد ۳۸ هزار و ۱۷۷ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۶۹۵ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۶۴۷ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۴۸۹۳ واحد افزایش را رقم زد و به سطح ۲۱۹ هزار و ۲۴۰ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۲۷۴۵ واحد افزایش به رقم ۱۴۴ هزار و ۵۶۸ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۶۴۷۴ واحد افزایش همراه بود و عدد ۳۷۸ هزار و ۳۹۹ واحد را به نمایش گذاشت. نماد معاملاتی فولاد متعلق به فولاد مبارکه اصفهان با ۵۹۱ واحد، نماد فملی متعلق به ملی صنایع مس ایران با ۳۴۲ واحد، افزایش، بیشترین تاثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس داشتند.

افت سهام آسیایی تا مرز رکورد ۸ ماهه

روز چهارشنبه پس از کاهش چشم‌انداز رشد اقتصادی جهان توسط صندوق بین‌المللی پول و با بالا گرفتن تنش‌های تجاری بین آمریکا و اروپا، سهام آسیایی از بالاترین سطح ۸ ماهه خود افت کرد. گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا-اقیانوسیه ام اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن، یک روز پس از ثبت بالاترین سطح ۸ ماهه خود، ۰.۱ درصد افت کرد، در حالی که نیکی ژاپن ۰.۶۲ درصد پایین آمد. در بازارهای چین، شاخص کامپوزیت شانگهای ۰.۵۳ درصد از ارزش خود را از دست داد و هانگ‌سنگ هنگ‌کنگ هم ۰.۶۰ درصد افت کرد. کوسپی کره‌جنوبی هم ۰.۲۲ درصد افت کرد، اما ای‌اس‌اکس استرالیا خلاف روند بازارهای منطقه حرکت کرد و توانست ۰.۱۰ رشد کند.

سهامداران از بوئینگ شکایت کردند

شرکت هواپیمایی بوئینگ آمریکا با یک مشکل قضایی جدید روبرو شده است چرا که سهامداران این شرکت به دلیل گمراه کردن آنها توسط شرکت درباره نقایص ایمنی بوئینگ‌های 737 مکس پیش از دو مورد سقوط آنها از بوئینگ به دادگاه شکایت کردند. این شکایت در دادگاه فدرال شیکاکو مطرح شده و این افراد به دنبال دریافت غرامت به دلیل نقض قوانین سهام و فریب‌کاری هستند. پس از دو بار سقوط هواپیماهای بوئینگ 737 مکس که دومین مورد آن یک ماه پیش اتفاق افتاد ارزش سهام بوئینگ تنها در دو هفته 34 میلیارد  دلار کاهش یافت. نام دنیس مولنبرگ مدیر اجرایی و گریگوری اسمیت مدیر مالی شرکت بوئینگ به عنوان متهمان پرونده از سوی سهامداران مطرح شده است. بر اساس این شکایت شرکت بوئینگ سوددهی و بازدهی این شرکت را نسبت به صداقت و امنیت هواپیماها در اولویت قرار داده است و با هدف رقابت با شرکت ایرباس به سرعت به سمت تولید 737 مکس رفته است و تجهیزات اضافی برای جلوگیری از وقوع دو سانحه اخیر به این هواپیماها اضافه نکردند. یکی از سهامداران اعلام کرده است که در ماه مارس 300 سهم بوئینگ را خریداری کرده و آنها را طی دو هفته گذشته با ضرر فروخته است. بر اساس شکایت مطرح شده سهامدارانی که از 8 ژانویه تا 21 مارس سهام بوئینگ را خریده یا فروخته‌اند به دنبال دریافت غرامت هستند.

نفت سنگین ایران گران‌تر شد

طبق جدیدترین گزارش ماهانه اوپک، قیمت نفت سنگین ایران در مارس ۶۴.۱۷ دلار در هر بشکه بود که ۲ دلار و ۷۸ سنت یا ۴.۵ درصد در مقایسه با ۶۱.۳۹ دلار در فوریه افزایش نشان داد. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون ۶۰.۵۳ دلار در مقایسه با ۶۳.۴۸ دلار در سال ۲۰۱۸ بوده است. ارزش سبد نفتی اوپک در مارس برای سومین ماه متوالی رشد کرد و با ۴ درصد یا ۲.۵۴ دلار افزایش، به ۶۶.۳۷ دلار در هر بشکه رسید. این افزایش ناشی از تحکیم عوامل بنیادین بازار و بهبود اعتماد بازار بود که از پایبندی کشورهای اوپک و غیراوپک به کاهش تولید و احیای ثبات بازار پشتیبانی شد. این تولیدکنندگان نرخ پایبندی خود به توافق کاهش تولید را در فوریه سال ۲۰۱۹ به حدود ۹۰ درصد در مقایسه با ۸۳ درصد در ماه ژانویه رساندند. طی ماه گذشته قیمت‌های نفت از تقاضای بالا برای خرید فیزیکی نفت به خصوص از سوی منطقه آسیا اقیانوسیه و محدودیت تأمین نفت به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیکی و تداوم کاهش تولید کشورهای اوپک و غیراوپک تقویت شدند.

بازار اوراق مسکن؛ چراغ قرمز در بازار «تسه‌ها»

اوراق تسهیلات مسکن دی 96 «تسه9610» طی معاملات روز گذشته و در چهارمین افت متوالی 6/ 1 درصد کاهش قیمت را تجربه کرد و به قیمت 48 هزار و 867 واحد به فروش رفت. اوضاع سایر سررسیدهای وام نیز مطلوب نبود و اکثریت آنها (به غیر از 6 مورد) به کاهش قیمت پرداختند و میانگین قیمتی آنها برای نخستین بار به زیر مرز روانی مهم 50 هزار تومان سقوط کرد. بررسی بازار معاملات مسکن در روزهای کاری سال جدید بیانگر این موضوع است که کف قیمت‌های پیشنهادی برای واحدهای مسکونی  هرچه بیشتر از سقف قدرت خرید متقاضیان فاصله گرفته و حجم معاملات مسکن بسیار محدود شده است. پیش از این و با اوج‌گیری قیمت آپارتمان از قدرت خرید سررسیدهای وام کاسته شده بود، با این حال محدود شدن تعداد خانه‌های به فروش رفته می‌تواند رکود بازار «تسه‌ها» را بیش از پیش تعمیق دهد.

ثبات قیمت جهانی طلا در نزدیکی بالاترین رقم 2 هفته گذشته

پس از اینکه صندوق بین‌المللی پول، چشم‌انداز رشد جهانی را در آستانه انتظار نتایج نشست بانک مرکزی آمریکا کاهش داد، ارزش بازارهای اوراق قرضه افت کرد و قیمت طلا در نزدیکی بالاترین رقم در دو هفته گذشته باقی ماند. هر اونس طلا 1302.71 دلار فروخته شد که در روز قبل به 1306.09 دلار در هر اونس رسیده بود که بالاترین رقم از 28 مارس به شمار می‌رفت. راس استراچان، تحلیلگر کپیتال ایکانومیست گفت: «به نظر می‌رسد طلا در لحظه گیر کرده است...بخشی از این موضوع بیشتر به علت تحولاتی است که برای بازار چندان شگفت‌انگیز نیست.» وی افزود: کاهش رشد انجام شده از سوی صندوق نیز تاحدی زیادی قابل پیش‌بینی بود. وی ادامه داد: همچنین قیمت طلا به علت خرید این فلز گران‌بها از سوی بانک‌های مرکزی تقویت شده است.

بازار سکه به روند کاهشی ادامه داد

به گفته محمد کشتی آرای، دیروز هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید (سکه امامی) با کاهش ۱۰۰ هزار تومانی نسبت به صبح، به رقم ۴,۸۷۰,۰۰۰ تومان رسید. هر قطعه سکه تمام طرح قدیم نیز ۴,۷۱۰,۰۰۰ تومان بود که نسبت به روز قبل، ۹۰ هزار تومان ارزان‌تر شد. هر نیم سکه بهار آزادی نیز ۲,۷۵۰,۰۰۰ تومان قیمت گذاری شد که نسبت به روز قبل، ۷۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت. همچنین هر ربع سکه بهار آزادی، ۱,۷۷۰,۰۰۰ تومان بود که ۵۰ هزار تومان نسبت به روز سه شنبه، کاهش قیمت داشت. هر سکه یک گرمی نیز ۹۴۵ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به رقم ۴۴۷,۸۰۰ تومان رسید. همچنین هر مثقال طلای ۱۷ عیار که به عنوان مبنا برای محاسبات نرخ گذاری است، ۱،۹۳۰،۰۰۰ تومان بود که نسبت به روز قبل، ۳۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت. به گفته کشی آرای، حباب سکه در پایان معاملات دیروز، به ۴۵۰ هزار تومان رسید.

دلار در کانال ۱۳ هزار تومان قیمت خورد

در معاملات روز چهارشنبه شاهد کاهش پلکانی نرخ ارز در صرافی‌های مجاز و بانکی بودیم. روندی که باعث عقب نشینی دلالان و نوسان گیران ارزی از کانال ۱۴ هزار تومانی شد. بر اساس این گزارش، نرخ خرید دلار آمریکا در صرافی‌های مجاز و بانکی، ۱۳۶۵۰ تومان و قیمت فروش دلار آمریکا به متقاضی دریافت دلار، ۱۳۷۵۰ تومان بود که نسبت به نرخ پایانی روز قبل، ۴۳۰ تومان کاهش داشت. هرچند در شروع معاملات، بهای فروش دلار آمریکا در این صرافی ها، از ۱۴۰۵۰ تومان آغاز شد و در ادامه به قیمت‌های ۱۴۰۰۰ و ۱۳۹۰۰ تومان رسید. همچنین هر اسکناس یورو به نرخ ۱۵۴۵۰ تومان خریداری شد و به قیمت ۱۵۵۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد. این نرخ نسبت به روز قبل، ۱۳۰ تومان ارزان‌تر بود.

مقاومت طلای سیاه در برابر کاهش قیمت

قیمت نفت روز چهارشنبه تحت تاثیر توافق کاهش تولید اوپک و تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا تغییر چندانی نداشت، اما انتظارات برای کندی رشد اقتصادی و افت مصرف سوخت، قیمت‌ها را با فشارهای کاهشی روبه‌رو کرد. بهای معاملات آتی نفت برنت با دو سنت کاهش نسبت به قیمت نهایی روز سه‌شنبه، به ۷۰.۵۹ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۹ سنت افزایش نسبت به روز گذشته، به ۶۴.۰۹ دلار در هر بشکه رسید. هر دو قیمت پایه روز سه‌شنبه به بالاترین حد در پنج ماه گذشته صعود کرده بودند، اما تحت تأثیر نگرانی‌ها نسبت به دورنمای اقتصاد جهانی، عقب نشستند.

هند: برنامه‌ای برای قطع خرید نفت از ایران به طور کامل نداریم

«بالا وارما» سفیر هند در روسیه گفت: هند واردات نفت از ایران را کاهش داده است؛ اما قصد کنار گذاشتن خرید نفت از ایران را به طور کامل ندارد. این دیپلمات هندی در حاشیه مجمع بین المللی قطب شمال در جمع خبرنگاران گفت: دهلی نو به خرید نفت از ایران ادامه می دهد؛ ما در حجم پایین تر این کار را انجام خواهد داد. همچنین در اواسط ماه گذشته میلادی وزیر نفت هند در مصاحبه ای با اسپوتنیک گفته بود که هند مذاکراتی با ایالات متحده برای تمدید معافیت خرید نفت از ایران داشته است. آمریکا معافیت واردات نفت ایران را به هند اعطاء کرده و دهلی نو به دنبال تمدید آن تا ماه می است. بر پایه این گزارش، ایالات متحده تحریم های ایران را در سال گذشته میلادی بعداز خروج از برجام باز گرداند. /اسپوتنیک

مجموع ذخایر بانک مرکزی روسیه به رکورد ۴۸۷.۸ میلیارد دلار رسید

بانک مرکزی روسیه درتازه ترین گزارش خود اعلام کرد موجودی طلا و ذخایر ارزی روسیه به ۴۸۷.۸ میلیارد دلار رسید که رکورد بالاترین رقم در ۵ سال اخیر را که در یکم آوریل با ثبت رقم ۴۸۶ میلیارد دلار بدست آمده بود را شکست. این افزایش ذخایر به دلیل روند فزآینده بانک مرکزی روسیه برای خرید طلا در دو ماه نخست سال جاری میلادی بر می‌گردد که مجموع ذخایر طلای روسیه را به تقریبا ۲ هزار و ۱۵۰ تُن رساند. در حال حاضر طلا نزدیک به ۲۰ درصد از مجموع ذخایر بانک مرکزی روسیه را تشکیل می دهد و در اواسط سال ۲۰۱۷ میلادی سهم دلار در ذخایر ارزی بانک مرکزی روسیه به ۴۶ درصد و در سال ۲۰۱۹ میلادی به ۲۲ درصد تنزل پیدا کرد. همچنین سال گذشته میلادی، روسیه عنوان پنجمین دارنده بزرگ ذخایر طلای جهان را از چین ربود و از آن خود کرد. بر پایه این گزارش، «الویرا نابیولینا» رییس بانک مرکزی روسیه گفت: بانک مرکزی با توجه به در نظر گرفتن تمام ریسک ها از قبیل مالی، اقتصادی و ژئوپولتیکی سیاست تنوع بخشیدن به سرمایه گذاری در ارزهای بین المللی را دنبال می‌کند.

تولید نفت آمریکا به 12 میلیون 390 هزار بشکه در روز رسید

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدید ترین گزارش خود اعلام کرد تولید نفت آمریکا به میزان یک میلیون 430 هزار بشکه افزایش یافت و به میزان 12 میلیون 390 هزار بشکه در روز رسید. این اداره همچنین اعلام کرده است در سال 2020 تولید نفت این کشور به میزان 13 میلیون 100 هزار بشکه در روز نیز خواهد رسید و در سال 2020 در همین سطح 13 میلیون بشکه در روز خواهد ماند. این مرکز مطالعاتی همچنین مدعی شده است تقاضا برای نفت آمریکا به میزان 360 هزار بشکه در روز در سال 2019 رشد پیدا خواهد کرد و در سال 2020 نیز به میزان 250 هزار بشکه دیگر به آن افزوده خواهد شد.

عرضه بیش از 420 میلیون یورو در سامانه نیما

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: تا بیستم فروردین ماه بیش از 420 میلیون یورو در سامانه نیما عرضه و خریداری شد. به گزارش تارنمای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نرخ متوسط یورو عرضه و خریداری شده در سامانه نیما 10 هزار و 800 تومان بود. هدف از تبادل ارز در سامانه نیما، تامین کالاهای وارداتی مورد نیاز کشور است. بیش از 50 درصد عرضه ارز در این مدت برای تامین نیازهای ارزی بخش صنعت کشور اختصاص یافت.

پژوی 285 میلیونی در بازار خودروهای داخلی

واردات آناناس به ۷ هزار تن رسید/ صرف بیش از ۶ میلیون دلار برای واردات

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی ۱۱ ماهه سال ۹۷ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۷ هزار و ۴۰۱ تن آناناس تازه یا خشک کرده از ۵ کشور جهان وارد شده است. به نقل از میزان؛ بر اساس آمار گمرک، واردات ۷ میلیون و ۴۰۱ هزار و ۶۵۹ کیلوگرم آناناس باعث خروج ۶ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۵۱۹ دلار یا به عبارتی ۲۸۵ میلیارد و ۲۰۹ میلیون و ۶۳۶ هزار و ۶۹۶ ریال شده است. طبق آمار به ثبت رسیده واردات از کشور‌های مالزی، فیلیپین، هنگ کنگ، ویتنام و تایلند گزارش شده است.

قیمت تخم‌مرغ به ۵۸۰۰ تومان کاهش یافت

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم گذار ایران با اشاره به کاهش قیمت تخم مرغ در بازار اظهار داشت: در حال حاضر میانگین قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری به ۵,۸۰۰ تومان رسیده در حالی که قیمت تمام شده تولید این محصول ۷,۸۰۰ تومان است، بنابراین هر کیلوگرم تخم مرغ ۲ هزار تومان زیر قیمت تمام شده، عرضه می‌شود. وی افزود: توزیع نهاده‌های دامی که قرار بود از سوی شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها مدیریت شود، هنوز انجام نشده و با وجود آنکه به میزان کافی نهاده در کشور وجود دارد، قیمت‌ها به شدت افزایش یافته است. دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم گذار کشور اضافه کرد: اکثر مرغداران برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز خود، با مشکل مواجه هستند و مجبورند نهاده‌های مورد نیازشان را از بازار آزاد تأمین کنند؛ ضمن اینکه در بازار آزاد نهاده به میزان زیاد وجود دارد که این نشان می‌دهد مشکل در توزیع این نهاده‌ها است. طلاکش قیمت هر کیلوگرم سویا را در بازار آزاد حدود ۵,۰۰۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم ذرت را حدود ۱,۸۰۰ تومان اعلام و اضافه کرد: این یک چالش بسیار جدی برای صنعت طیور کشور است؛ ضمن اینکه ما روزانه حدود ۲۰۰ تن تخم مرغ مازاد داریم که با توجه به ممنوعیت صادرات نمی‌دانیم با این محصول مازاد چه کنیم. وی افزود: با توجه به نزدیک بودن فصل گرما و ماه مبارک رمضان، تقاضا برای تخم مرغ کاهش می‌یابد و اگر اجازه صادرات ندهند، شرایط بدتر خواهد شد. /مهر

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: بورس دلار و سکه خرید نفت بازار خودرو خودروهای داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۴۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاماندگی بورس از بازار‌ها

این روز‌ها رکود و رخوت در صحنه معاملات بورس تهران به عادت و سنت همیشگی تبدیل شده است و تابلوی معاملات و نقشه بازار، سهامداران را هرروز میهمان رنگ سرخ می‌کند و نشانی از تمایلات به سمت ارتفاعات بالاتر در بازار مشاهده نمی‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، تداوم روند نزولی در تالار شیشه‏ای سبب شده است جریان پول در بازار نیز با حالتی مأیوس و ناامید نظاره گر دادوستد‌های روز‌های اخیر بورس تهران باشد. سرمایه‌گذاران حقیقی همچنان به خارج کردن پول از بازار ادامه می‌دهند و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز رکودی بودن اوضاع بورس را مخابره می‌‏کند.

بازار از دریچه آمار

در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل برای سومین روز متوالی در مدار نزولی قرار گرفت و در سطح ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی، کار خود را به اتمام رساند. شاخص کل که بعد از زدوده‌شدن سایه ریسک سیستماتیک، تا سطح ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار واحدی نیز پیشروی کرده بود، در روز گذشته نیز ۰.۵۴ از ارتفاع خود را از دست داد تا از سقف تاریخی خود در کانال ۲ میلیون و ۵۰۰هزار واحدی، دورتر شود.

نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نشان می‌دهد، با افت ۰.۸ درصدی همراه شد. این شاخص نیز برای سومین روز متوالی در مسیر نزولی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افت ۰.۷۵ درصدی همراه شد. در جریان دادوستد‌های روز سه‌شنبه بورس تهران، ۲۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد بازار نیز که شامل سهام و حق تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۳ هزار و ۱۱۱ میلیارد تومان را ثبت کرد.

تطابق بازار‌ها با دلار

بازار‌های داخلی کشور (بازار سهام، سکه و طلا، خودرو و مسکن) در بازه زمانی بلندمدت همواره با توجه به وضعیت تورم عمومی کشور و قیمت دلار، خود را با تغییرات این متغیر‌ها همراه کرده اند. همسو با افزایش قیمت دلار و ثبت تورم‌های بالا در اقتصاد کشور، بازار‌ها نیز شاهد تاخت وتاز قیمتی و رشد‌های افسارگسیخته بوده‌اند.

حتی گاهی برخی از بازار‌ها موفق به سبقت‌گرفتن از تورم و دلار می‌شوند که این موضوع علاوه بر حفظ قدرت خرید سرمایه گذاران آن بازارها، بازدهی مثبت حقیقی را برای فعالان آن‌ها به ارمغان می‌آورد. حال در این میان، گاهی بنا به دلایل مختلفی مانند تصمیمات تاثیرگذار سیاستگذار، محدودیت‌های ایجادشده از سوی نهاد قانون‌گذار و چشم انداز منفی که نسبت به آینده بازار موردنظر وجود دارد شاهد جاماندگی قیمتی در بازار‌ها بوده ایم، اما نکته حائز اهمیت این است که اگرچه در کوتاه مدت، بازار‌ها در اثر عوامل منفی مختلف تاثیرگذار، قادر به حرکت موازی و همسان با سایر بازار‌ها و تورم نیستند، اما در بلندمدت بازار‌ها خود را از قید و بند این جاماندگی و عقب نشینی قیمتی رها می‌کنند و نماگر‌ها و قیمت‌های بازار‌ها خود را با تغییرات تورم و دلار همگام می‌کنند.

براساس آمار موجود، بازار سهام همچنان نسبت به رشد قیمت اسکناس آمریکایی واکنش درخوری نشان نداده است و می‌توان گفت که این بازار دیر یا زود در راستای جبران جاماندگی خود نسبت به دلار حرکت خواهد کرد. نکته قابل ذکر این است که در شرایط کنونی، تمایلات فروش در بازار بیش از میل به خرید است که این موضوع موجب عقب نشینی نماگر‌های تالار شیشه‌ای و قیمت‌ها در روز گذشته شد. فعالان بازار سهام فعلا امیدی به افزایش قیمت‌ها در این بازار ندارند و نقدکردن سهام را به کاهش ارزش سبد سهام خود ترجیح می‌دهند.

ریسک‌های بازار

تصمیمات خلق الساعه‌ای که هر از گاهی از سوی نهاد‌ها و مسوولان مختلف بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهند از جمله ریسک‌های داخلی موجود در اطراف بورس تهران است که هر یک به نوبه خود و از جنبه‌ای خاص مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها در بازار سهام می‌شوند. اختلاف بیش از ۵۰ درصد میان دلار نیمایی و دلار بازار آزاد و نرخ بهره بالا نیز از جمله عوامل مهم دیگری است که بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به نظر می‌رسد تا زمانی که بخش اعظم این موانع و مشکلات حل‌و فصل نشوند، روند صعودی قدرتمندی در بازار شکل نخواهد گرفت که جاماندگی قیمت‌ها را جبران کند. همچنین نبود اعتماد در بازار نیز از دیگر عواملی است که مانع از ورود جریان پول به بازار می‌شود.

همان‌طور که در گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» نیز اشاره شد: متاسفانه در سال‌های اخیر اعتماد، به حلقه مفقوده بورس تهران تبدیل شده است و همین موضوع باعث‌شده تا بازار سهام بعد از گذشت بیش از ۳سال که از ریزش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای می‌گذرد، همچنان به روند آتی این بازار و مکانیزم‌های آن اعتماد کمی داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که هر روند صعودی که در بازار سهام شروع می‌شود، سهامداران در انتظار فرارسیدن فرجام زودهنگام آن و سقوط آزاد قیمت‌ها هستند و در مقطع کنونی کمتر کسی پیدا می‌شود که افق سرمایه‌گذاری خود را بلندمدت قرار دهد. بی اعتمادی به‌گونه‌ای باعث تزریق بدبینی مفرط به جریان معاملات سهام می‌شود و در اذهان سهامداران رخنه و رسوخ می‌کند که کمتر کسی در تالار شیشه‌ای پیدا می‌شود در شرایط کنونی افق سرمایه‌گذاری خود را در این بازار به‌صورت بلندمدت قرار دهد.

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد